Jarchinio Antonia (l) en Elvis Manu vieren de 2-0 met een dansje
NOS VoetbalAangepast

Go Ahead Eagles verrast met eerste uitzege

Hekkensluiter Go Ahead Eagles heeft NEC in Nijmegen met 2-1 verrast. Elvis Manu speelde een hoofdrol. Hij maakte de openingstreffer en werd na ruim een uur spelen door scheidsrechter Björn Kuipers van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

NEC nam direct het initiatief, maar werd nauwelijks gevaarlijk en moest toezien hoe Go Ahead mooie aanvallen met twee goals bekroonde. Elvis Manu rondde een fraaie solo af en Jarchinio Antonia was trefzeker na een splijtende pass van Pedro Chirivella.

De Nijmegenaren drongen na de rust aan en werden daarbij geholpen toen Manu moest vertrekken. De aanvaller had in de eerste helft een gele kaart gekregen wegens het wegtrappen van de bal en kreeg een half uur voor het einde zijn tweede gele kaart voor een vermeende schwalbe in het strafschopgebied.

Met een man meer kreeg NEC volop kansen, maar Dario Dumic, Jay-Ray Grot, Andre Fomitschow en Wojciech Golla lieten die onbenut. Pas in de extra tijd maakte Grot de 1-2, maar meer zat er niet meer in voor NEC.

Go Ahead was nog de enige eredivisionist zonder uitzege dit seizoen. In april 2015 werd buitenshuis, bij Feyenoord, voor het laatst gewonnen.

De Deventenaren hebben nu evenveel punten als Roda JC (wedstrijd minder gespeeld) en een minder dan ADO Den Haag, dat vrijdagavond thuis verloor van Vitesse. Volgende week speelt Go Ahead thuis tegen ADO.

Manu baalt van "kinderachtige" tweede gele kaart

Tegen ADO moet Go Ahead het doen zonder Manu. De van Brighton & Hove Albion gehuurde aanvaller is met twee keer geel automatisch geschorst voor de volgende wedstrijd.

Manu heeft begrip voor de eerste kaart die hij kreeg, maar vindt dat de tweede onterecht gegeven werd door Kuipers. "Die verdediger raakte me gewoon, dat is duidelijk te zien op de beelden. Ik dacht dat de scheidsrechter een penalty gaf, maar tot mijn stomme verbazing wees hij de andere kant op en kreeg ik een tweede gele kaart."

"Dat vind ik heel zwaar gestraft. Kinderachtig, want het was zeker geen tweede gele kaart waard. Nu mis ik ook nog een belangrijke wedstrijd voor ons tegen ADO Den Haag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl