Facebook/AFP
NOS NieuwsAangepast

Niet 7 mannen maar 7 vrouwen: Zweeds politicus kopieert foto Trump

De reacties op het beleid van Trump blijven maar komen. Nu heeft ook de Zweedse vicepremier Isabella Lovin een foto op Facebook geplaatst waarbij ze de spot drijft met een foto van Trump.

De foto van Lovin lijkt namelijk sprekend op een foto van de Amerikaanse president waarop hij een anti-abortiewet ondertekent. Op Trumps foto zit hij aan een bureau en wordt hij omringd door allemaal mannelijke collega's. Lovin zit ook aan een bureau, maar wordt omringd door allemaal vrouwelijke collega's.

Nogal verschillende wetten

Ook de wetten die worden ondertekend, verschillen: Trump ondertekende een anti-abortuswet, Lovin ondertekende een klimaatwet om het gebruik van groene energie te bevorderen.

De foto was na een paar uur al duizenden keren gedeeld en geliket.

"Het is natuurlijk een parodie", zegt correspondent Rolien Creton. "De vicepremier zegt er alleen over dat de foto laat zien wat voor een feministische regering Zweden heeft. Maar ze vindt het wel grappig dat de foto ook in andere landen is opgepakt."

  • Facebook
    Foto van Isabella Lovin op Facebook
  • AFP
    Foto van Trump die wet ondertekent

Een paar dagen geleden reageerde een Vlaamse burgemeester ook al op Trump. De burgemeester van Kuurne plaatste een video van zichzelf waarop hij "een aantal wetten had ondertekend" op Facebook.

"Net een paar wetten ondertekend. Wie Trump heet, wordt Kuurne uitgezet en is niet welkom. Tweede wet: we bouwen een muur rond Kuurne. Onze buren Harelbeke, Lendelede en Kortrijk betalen deze", staat bij de video.

"Derde wet getekend: alle niet Kuurnenaren worden gevraagd het grondgebied te verlaten en wie niet in Kuurne geboren is, komt er niet meer binnen. Ook zij die in Kortrijk geboren zijn en altijd in Kuurne wonen, ook niet welkom. Door de laatste wet mag ik zelf mijn gemeente niet meer binnen."

Ook die post werd vaak geliket en gedeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl