Welk land neemt de Six Nations-titel over van Engeland?
NOS SportAangepast

Six Nations van start met Schotland-Ierland

De ingrediënten: tienduizenden dolenthousiaste supporters, de zes beste rugbylanden van Europa en vijf speelrondes. Het gerecht: de Six Nations.

Vanmiddag barst de strijd om de felbegeerde Six Nations Cup los met het duel tussen Schotland en Ierland. De samenvatting van die clash is te zien op NOS.nl, in het Sportjournaal en in Studio Sport.

Six Nations: wie maakt de meeste kans?

Favoriet voor de titel is wederom Engeland, dat al veertien duels op rij ongeslagen is. De Engelsen hebben in Ierland echter een geduchte concurrent. Het groene leger bulkt van het zelfvertrouwen sinds het vorig jaar voor het eerst Nieuw-Zeeland, de regerend wereldkampioen, versloeg.

Een outsider voor de titel is Wales, waarvan de rugbyers in de topjaren van hun carrière zitten. Het enige nadeel voor de Welshmen is dat het team niet zo'n brede selectie heeft als de favorieten en dat zou Wales wel eens kunnen gaan opbreken.

Visser (nog) niet in Schots team

De toernooizege lijkt voor de Schotten nog te vroeg te komen. Zij kunnen elk land goed partij bieden, maar op de meet komen ze toch nog tekort. Hoe vaak Tim Visser een bijdrage gaat leveren tijdens dit toernooi is de vraag. De in Nederland geboren rugbyer is voor het eerste duel gepasseerd.

Frankrijk bouwt volop aan het team dat in 2019 hoge ogen moet gooien tijdens het WK in Japan. Misschien kunnen de Fransen tijdens deze Six Nations al voor een verrassing zorgen. Voor Italië lijkt een figurantenrol weggelegd, maar wie weet zijn ze tot een stunt in staat.

Wedstrijden eerste speelronde Six Nations

Zaterdag Schotland - Ierland
Engeland - Frankrijk
Zondag Italië - Wales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl