'Over vijf jaar met Roda naar de Champions League'

'Roda JC moet over vijf jaar naar Champions League'
De nieuwe investeerder van de Limburgse club, Aleksej Korotajev, heeft grootse plannen. "Ik wil niet te veel druk op de ploeg leggen, maar ik ben wel ambitieus."

The sky is the limit bij Roda JC deze dagen. Tot voor kort was de club een kleurloze hekkensluiter, maar sinds de komst van investeerder Aleksej Korotajev kan plotseling alles. 

Op de persconferentie werd vrijdag niet alleen voormalig stervoetballer Nicolas Anelka gepresenteerd, maar werden ook de nieuwe plannen uit de doeken gedaan.

Korotajev gaf zonder blikken of blozen toe 15 tot 20 miljoen euro te willen investeren in de club. Over het bedrag deden de Nederlandse bestuurders van Roda eerder nog geheimzinnig. 

Anelka: waarom Roda? Waarom niet?
De nieuwe investeerder, Aleksej Korotajev, en Nicolas Anelka presenteerden zichzelf vrijdag in Roda JC. En ze hebben grootse plannen.

"Roda JC moet over vijf jaar naar de Champions League", aldus de Zwitserse investeerder. Hij zei er wel bij: "Ik moet voorzichtig zijn, want ik wil niet te veel druk op de ploeg leggen, maar ik ben wel ambitieus."

'Het is een poppenkast bij Roda'
Jeroen Elshoff en Daniël de Ridder bespreken in Studio Sport Eredivisie op Vrijdag de komst van Aleksej Korotajev en Nicolas Anelka naar Roda JC.