Beelden uit Opsporing Verzocht
NOS NieuwsAangepast

'Jonge verkrachters Schiedam eerder in de fout'

Twee jongens die verdacht worden van het verkrachten van een vrouw in Schiedam, waren eerder betrokken bij zedendelicten. Ze zouden vorig jaar ook twee meisjes hebben aangerand. Dat melden bronnen aan de NOS.

Maandag meldde de politie drie tieners te hebben aangehouden voor ernstig seksueel misbruik van een vrouw in Schiedam. Het gaat om drie Rotterdammers, een tweeling van 15 en een jongen van 16 jaar.

In november achtervolgden de jongens een 35-jarige vrouw toen ze naar haar auto liep in de buurt van station Schiedam-Centrum. Ze misbruikten haar daarna om de beurt in haar geparkeerde auto.

Jonge meisjes

Nu blijkt dat de tweeling ook verdacht wordt van twee aanrandingen van jonge meisjes, in januari en oktober vorig jaar. Deze zaken moeten nog voor de rechter komen.

Na hun eerdere arrestatie liet de rechter-commissaris de jongens onder voorwaarden vrij. Ze moesten zich houden aan een avondklok en zich laten begeleiden door de reclassering. Het is niet duidelijk of deze voorwaarden nog golden op het moment van de verkrachting in Schiedam.

De politie en het Openbaar Ministerie willen niet reageren, omdat de verdachten minderjarig zijn. De rechtbank in Rotterdam kan alleen bevestigen dat de tweeling in januari vorig jaar ook is voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De drie jongens blijven in ieder geval nog twee weken in voorlopige hechtenis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl