Politie bij een kapperszaak in het centrum van Enschede, waar een man in brand is gestoken ANP

De politie is nog steeds op zoek naar de man die gisteravond een kapper in Enschede in brand stak. Het slachtoffer, de 50-jarige eigenaar van de kapsalon, ligt in het ziekenhuis en heeft brandwonden op zijn hoofd en bovenlichaam. 

De kapper werd aangevallen door een man die hem overgoot met een brandbare vloeistof en vervolgens in brand stak. Agenten hebben in het ziekenhuis met hem gepraat, maar hij kon nog niet worden verhoord. 

Volgens de politie leek het een gerichte actie tegen de kapper. De dader rende na zijn actie snel de kapsalon uit. Hij was ongeveer 1,80 meter lang en droeg donkere kleding en een bivakmuts.

Hij vluchtte vervolgens in een donkere Seat, die in brand is gestoken. De wagen werd vannacht samen met een andere auto uitgebrand in Hengelo gevonden. Er zaten geen kentekenplaten op en hij stond als gestolen geregistreerd. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Ongerustheid in de wijk

Volgens de politiewoordvoerder is er veel ongerustheid in de Turkse gemeenschap in de wijk. De kapper is van Turkse afkomst.

Een man die aan het eten was in een restaurant ernaast, vertelde bij RTV Oost wat hij gezien heeft. "Ik zag iemand buiten met een bloot bovenlichaam, helemaal verbrand. Dat was de eigenaar van de kapperszaak, ik herkende hem direct."

Hij denkt dat de aanslag mogelijk was gericht tegen de vorige eigenaar van de zaak. Het slachtoffer had de zaak onlangs overgenomen en eerder zouden er al een aantal incidenten in de kapsalon zijn geweest. De politie neemt dit scenario mee in het onderzoek.

STER reclame