Facebook
NOS NieuwsAangepast

Automobilist na dodelijk ongeluk uit wraak doodgeschoten

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

Een Italiaanse automobilist die bij een verkeersongeval een vrouw schepte, is doodgeschoten door de echtgenoot van de vrouw. Na de moord liet de dader het pistool achter op het graf van zijn vrouw.

De 22-jarige automobilist Italo D’Elisa werd woensdag neergeschoten bij een café in Vasto, aan de Italiaanse oostkust. Het café ligt niet ver van het kruispunt waar de automobilist afgelopen zomer Roberta Smargiassi schepte, nadat hij door rood was gereden.

De 34-jarige vrouw, die op een scooter reed, eindigde door de klap tegen een lantaarnpaal en overleed later in het ziekenhuis.

Rechtszaak

Testen op alcohol en drugs bij D’Elisa leverden niets op. Hij zou een dezer dagen terechtstaan voor het ongeluk, dat lokaal al tot grote beroering leidde.

Roberta Smargiassi was een paar maanden voor het ongeluk getrouwd met de lokaal bekende voetballer Fabio Di Lello. De voetballer en de familie van zijn echtgenote organiseerden na de dood van Roberta onder meer een fakkeloptocht door Vasto, waarin de nabestaanden gerechtigheid eisten.

Haatcampagne

Di Lello zou gistermiddag het café zijn binnengelopen waar de automobilist was. Na een aantal woorden trok Di Lello volgens getuigen een pistool en schoot vier keer. Na de moord lukte het hem om weg te komen. De politie vond zijn wapen terug op het graf van zijn vrouw. De voetballer meldde zich uren later bij de politie.

Volgens de advocaat van de automobilist is de moord het gevolg van een heksenjacht op zijn cliënt. "Na het ongeluk startten de nabestaanden een haatcampagne. Die is geëindigd met dit drama", aldus de advocaat tegenover de krant La Repubblica.

Gladiator

Italiaanse media melden dat de voetballer elke dag het graf van zijn vrouw bezocht. Op Facebook bleef Di Lello aandringen op gerechtigheid en verving hij zijn profielfoto door een fragment uit de film Gladiator. In het fragment arriveert de hoofdpersoon Maximus bij zijn huis nadat zijn vrouw is vermoord.

Het verhaal over de moord op de automobilist verdringt al het andere nieuws op Italiaanse nieuwssites.

Bij verkeersongelukken in Italië kwamen in 2015 3.428 mensen om het leven. Dat zijn er omgerekend 56 per miljoen inwoners, twee keer zoveel als in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl