Ireen Wüst neemt een kijkje in de olympische schaatshal van Gangneung

Wüst heeft goed gevoel bij olympische schaatshal

Na Sven Kramer heeft ook die andere grote Nederlandse troef een kijkje genomen in de schaatshal waar volgend jaar de olympische medailles verdeeld gaan worden. "Ik had stiekem al wat meegekregen", bekent Ireen Wüst. "Van Sven op Instagram, en andere plaatjes. Maar het is toch wat anders als je zelf de hal inloopt."

Bij de eerste kennismaking dwalen haar gedachten meteen richting Vancouver af. "Ik heb een beetje een déja vu. Alleen is er geen houten dak, maar een wit - wat zal het zijn? - aluminium dak."

Schaatshal van Gangneung levert Wüst een déja vu op

Maar wat doet de hal er eigenlijk toe. De 30-jarige Brabantse heeft overal goede en minder goede prestaties geleverd. beseft ze. Wat voor haar vooral telt: "Het is een olympische baan en met Spelen heb ik altijd wel wat. Ik heb er dus wel een goed gevoel bij. En dat is wel een pluspunt: als het een mooie accommodatie is waar je je fijn voelt."

Dat belooft dus wat voor volgend jaar, maar zeker ook voor volgende week. Want dan wachten de WK afstanden en weet Wüst ook hoe het gesteld is met het ijs in Gangneung.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl