NOS Nieuws

Ook Vodafone heeft het moeilijk op de Nederlandse markt

Vodafone heeft zijn omzet in Nederland de laatste drie maanden van 2016 met 6,4 procent zien afnemen. De Nederlandse tak is daarmee in Europa de sterkste daler binnen de Vodafone Groep.

Het verlies komt deels doordat de provider in de drie maanden tijd 92.000 klanten verloor. Zij stapten over naar andere providers. In totaal heeft de provider in Nederland nu zo’n 4,87 miljoen klanten.

De omzet van de Vodafone Groep, waar Nederland tot 31 december onderdeel van uitmaakte, kwam uit op 13,6 miljard. Dat is 560 miljoen minder dan een jaar eerder. Vanaf dit jaar valt de Nederlandse tak onder het nieuwe VodafoneZiggo.

Concurrentie

KPN maakte gisteren zijn kwartaal- en jaarcijfers bekend. De omzet van de telecomgigant bleek opnieuw gedaald. Was die vijf jaar geleden nog 13 miljard euro, nu is dat bijna de helft: 7 miljard euro.

"De concurrentie is hevig", zei KPN-topman Eelco Blok gisteren in het NOS Radio 1 Journaal. Hij verwacht niet dat er snel een einde komt aan de omzetdaling. "We denken dat de kanteling op de middellange termijn gaat komen. Dat betekent niet dit jaar, maar ergens daarna."

Tele2 kwam eerder ook met cijfers. De provider heeft nu ruim 1 miljoen klanten in Nederland en kreeg er in 2016 200.000 bij.

Data-abonnementen

In Nederland is er concurrentiestrijd gaande waarbij providers zo goedkoop mogelijk data-abonnementen aanbieden. Tele2 en T-Mobile nemen daarbij het voortouw. Zo kondigde T-Mobile onlangs een onbeperkt data-abonnement aan voor 35 euro per maand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl