Kittel geslagen door Grivko in hectische etappe Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

John Degenkolb heeft de derde etappe in de Ronde van Dubai gewonnen. Na een hectische rit met waaiers, zandstormen en een in stukken geslagen peloton, was de Duitser van Trek-Segafredo de snelste in de sprint. 

Marcel Kittel, winnaar van de eerste twee ritten, sprintte in Al-Aqay niet mee. Hij had eerder op de dag een elleboogstoot gekregen van Astana-renner Andrej Grivko. Na afloop vertelde hij er "met zijn hoofd niet helemaal bij te zijn". 

Grivko moest de klap bekopen met een diskwalificatie en zal vrijdag niet meer opstappen. Zijn werkgever Astana bood via Twitter excuses aan voor het handgemeen. Of dat voor Kittel genoeg is, is de vraag. Hij vond na afloop dat Grivko "voor zes maanden zou moeten worden geschorst". 

Kittel met een bebloede wenkbrauw Dubai Tour

Van de klap zelf zijn geen televisiebeelden. Wel was te zien hoe hij met een bebloede wenkbrauw op de fiets zat en zijn beklag deed bij de wedstrijdleiding. Kittel eindigde in het peloton en behield zodoende wel zijn blauwe leiderstrui. 

Geen podium Groenewegen

De Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen moest na twee tweede plaatsen nu genoegen nemen met de achtste plaats. Zijn ploeggenoot bij Lotto-Jumbo Juan Jose Lobato werd vierde. Net achter Reinardt Janse van Rensburg en Sonny Colbrelli. 

STER reclame