Nicky Romero en Dafne Schippers tijdens de Olympische Spelen in 2016 ANP

Dafne Schippers en Nicky Romero zijn uit elkaar. Het tweetal was sinds begin vorig jaar samen. De redenen voor de breuk zijn onder meer de drukke reisschema's, verplichtingen en persoonlijke carrièredoelen. Dat laten ze weten in een persverklaring aan het AD en NU.nl. "Er is gebleken dat we onvoldoende tijd voor elkaar kunnen maken."

Drukke schema's

Eerder sprak de 28-jarige dj al over het drukke schema van Schippers. Op het Sportgala zei hij dat het voor hen beiden een hectisch jaar was. "Het draaide vooral om de Olympische Spelen."

In een verklaring laat het stel weten ze het jammer vinden dat hun relatie niet werkt op dit moment. "Als goede vrienden zullen we elkaar komend jaar blijven steunen."

Het stel leerde elkaar kennen via Twitter. In september 2015 feliciteerde Romero de atlete met haar gouden medaille op het WK in Peking. "Dank je wel! Jouw muziek stond ook in mijn warming-up playlist!", reageerde Schippers.

In februari 2016 doken de eerste geruchten op dat de twee een relatie hadden. Beiden ontkenden het toen nog. In mei bevestigde het management van Romero dat er sprake was van een serieuze relatie tussen de twee.

In augustus moedigde dj Romero zijn vriendin nog aan op de tribune tijdens de Olympische Spelen. Daar zag hij hoe ze zilver won op de 200 meter .

Vriend Nicky Romero leeft op tribune mee met Dafne

STER reclame