Officieel worden er drie mensen vermist
NOS NieuwsAangepast

Zeker 100 gewonden bij grote brand in fabriek Filipijnen

Bij een grote brand in een fabriek in de buurt van de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn meer dan honderd mensen gewond geraakt. Zeker drie fabrieksarbeiders worden nog vermist.

Ongeveer tien gewonden zouden er slecht aan toe zijn. Volgens lokale media sprongen sommige mensen van drie hoog uit het raam. Onder de gewonden zijn drie Japanse fabrieksarbeiders.

  • EPA
    De brand brak uit een fabriek waar isolatiemateriaal voor huizen wordt gemaakt
  • EPA
    Een dag na het uitbreken van de brand is nog steeds een grote rookwolk te zien

Toen de brand uitbrak, waren er ongeveer 15.000 mensen aan het werk in de fabriek. Hulpdiensten proberen uit te vinden of er nog meer slachtoffers zijn.

In de fabriek wordt onder meer isolatiemateriaal voor huizen gemaakt. Het vuur brak gisteren uit in een machine die vermoedelijk oververhit was geraakt. De brand is onder controle, maar het zal nog lang duren voordat alles is geblust.

In 2015 kwamen bij een brand in een fabriek bij Manilla waar slippers werden gemaakt ​meer dan zeventig mensen om het leven. Toenmalig president Aquino gaf daarna de opdracht om zeker 300.000 fabrieken in de omgeving van Manilla te inspecteren op brandveiligheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl