Politie betaalde Microsoft 3 miljoen euro te veel

Meldkamer Noord-Nederland

Een medewerker van de politie heeft in 2008 een fout gemaakt, waardoor de politie uiteindelijk bijna 3 miljoen euro te veel heeft betaald aan softwaregigant Microsoft. De medewerker moest het aantal licenties opgeven dat nodig was voor het gebruik van softwarepakketen van Microsoft, waaronder Microsoft Office, bekend van programma's als Word en Excel. Doordat de politieman twee systemen door elkaar haalde, bestelde hij licenties voor een veel te groot aantal gebruikers, blijkt uit gerechtelijke documenten die in handen zijn van nieuwssite nu.nl

Toen de zaak aan het licht kwam, was het bedrag van 2.961.029,11 euro al - via een tussenpersoon - overgemaakt aan Microsoft. De betreffende politieafdeling heeft geprobeerd het te veel betaalde terug te krijgen, met als argument dat de betreffende software helemaal niet in gebruik was. 

Rechtszaak

Omdat dat overleg op niets is uitgelopen heeft de politie een rechtszaak aangespannen om het geld terug te vorderen. Donderdag is de zitting bij de rechtbank in Den Haag.