Marianne Vos in actie tijdens het veldrijden AFP

Vos en Van der Poel verslaan wereldkampioenen in Parkcross

tijd van publicatie Aangepast

Marianne Vos heeft de derde editie van de Parkcross op haar naam geschreven. De 29-jarige wielrenster van WM3 Pro Cycling was in de Belgische veldrit een klasse apart. Bij de mannen was Mathieu van der Poel met overmacht de sterkste in Maldegem.

De kersverse wereldkampioene Sanne Cant uit België eindigde op de tweede plaats. De Nederlandse Sophie de Boer werd derde. Wereldkampioen Wout van Aert kwam als vierde over de finish, net na Michael Vanthourenhout en Tim Merlier. De Belg zei voor de start dat hij vermoeid was na het uitgebreid vieren van zijn WK-goud.

Vos en Van der Poel namen met hun zeges enigszins revanche voor hun tweede plaats afgelopen zaterdag tijdens de WK in het Luxemburgse Bieles. De Nederlands kampioenen gingen beiden hard van start en lieten al snel het peloton achter zich.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Materiaalpech in slotronde kost Vos de wereldtitel

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 WK veldrijden 2017: weer Van Aert

"Het is mooi dat er na het WK nu alweer werd gekoerst", liet Vos voldaan weten. "Onderschat deze cross niet. Ik was wel al vrij snel alleen in de aanval en kon daarna mijn eigen plan trekken."

Cant, de winnares van vorig jaar, reed voor het eerst een veldrit in de regenboogtrui. "Dat was voor mij even wennen. Ik heb enkele plichtplegingen moeten doen deze week, waardoor ik een paar korte nachten achter de rug heb, maar daar kan ik geen moeite mee hebben."

STER Reclame