Winkel van KPN
NOS Nieuws

Omzet KPN blijft dalen, nu onder de 7 miljard euro

Vijf jaar geleden kreeg KPN jaarlijks nog meer dan 13 miljard euro aan omzet binnen, inmiddels is die omzet gezakt tot onder de 7 miljard euro. De nettowinst van KPN kwam afgelopen jaar uit op 370 miljoen euro, bijna een derde minder dan een jaar eerder.

De omzet van KPN daalt al jaren. Ook afgelopen jaar daalde de omzet weer, nu met bijna 3 procent. Dat komt doordat bedrijven op hun telecomkosten besparen. "De concurrentie is hevig", zegt KPN-topman Eelco Blok in het NOS Radio 1 Journaal. Hij verwacht niet dat er snel een einde komt aan de omzetdaling. "We denken dat de kanteling op de middellange termijn gaat komen. Dat betekent niet dit jaar, maar ergens daarna."

KPN is de afgelopen jaren afgeslankt. Dochterbedrijven in Duitsland en België zijn verkocht. Dat is de voornaamste oorzaak van de omzetdaling de afgelopen jaren, maar ook de hevige concurrentie drukt de cijfers. Wel krijgt het bedrijf er meer consumenten als klant bij.

"Op de consumentenmarkt hebben we aangetoond dat je een omzetdaling kan keren als je goede dingen doet. We zijn ervan overtuigd dat we dat ook op de zakelijke markt gaan doen, alleen duurt het iets langer", zegt Blok.

Datalimiet

De concurrentie voor mobiele telefonie lijkt steeds heviger te worden. Concurrent T-Mobile kwam afgelopen maand met nieuwe abonnementen waarbij de datalimiet op mobiel internet is geschrapt.

Volgens KPN-topman Blok betekent het niet automatisch dat datalimieten op termijn helemaal verdwijnen. "Dat zullen we de komende jaren zien. Ik ben ervan overtuigd dat de bundels die we nu in de markt hebben staan de goede bundels zijn. Over wijzigingen de komende periode kan en wil ik geen uitspraken doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl