Rafael Nadal feliciteert Roger Federer bij de Australian Open
NOS SportAangepast

Krajicek maakt zich geen zorgen: Nadal gaat zeker komen

Toernooidirecteur Richard Krajicek zou niet weten waarom Rafael Nadal over twee weken niet naar het ABN Amro-toernooi zou komen. "Hij is helemaal gezond uit de Australian Open gekomen."

"Het ziet er goed uit. Niks is zeker in het leven, maar zijn manager heeft me verteld dat hij zeker gaat komen", liet Krajicek dinsdagavond weten bij Langs de Lijn En Omstreken.

Nadal verloor zondag de finale van de Australian Open van Roger Federer en meldde zich een dag later af voor de Davis Cup-ontmoeting van Spanje deze week met Kroatië. Hij is vermoeid, maar niet geblesseerd.

Naast Nadal komen nog meer blikvangers van de Australian Open naar Rotterdam: Stan Wawrinka, Grigor Dimitrov en Alexander Zverev, maar ook de toppers Marin Cilic, Dominic Thiem, Tomas Berdych, David Goffin en Jo-Wilfried Tsonga.

Novak Djokovic en Andy Murray vlogen er bij de Australian Open al verrassend snel uit. Een extra toernooi inplannen zou daarom niet vreemd zijn. "Ik heb niks van ze gehoord", reageert Krajicek. "Dus ik denk dat ze liever rust willen."

Opvolging Siemerink

Naast toernooidirecteur is Krajicek ook coach van Milos Raonic. Ambities om ook nog Jan Siemerink op te volgen als technisch directeur bij de tennisbond heeft hij niet.

"Daar heb ik nu sowieso geen tijd voor", zei Krajicek. "Het is ook een heel brede functie. Je moet ook mensen aanstellen en wegsturen. Het is meer een kantoorbaan en er komt politiek bij kijken. Nee, ik weet het niet."

Richard Krajicek

Gek genoeg hoorde Davis en Fed Cup-captain Paul Haarhuis pas maandag van het vertrek van Siemerink, terwijl Krajicek het al een poos wist. "Ik heb het er in Australië (waar Haarhuis ook was, red.) met Jan over gehad. Het is jammer voor hem dat hij zijn karwei bij de bond niet heeft kunnen afmaken."

Krajicek voelt er niet veel voor om de KNLTB van advies te voorzien wie de nieuwe TD moet worden en waar de bond op moet letten. "Ze moeten hun eigen koers varen en niet te veel naar anderen luisteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl