Het is zo'n typische last-minute-deal op de slotdag van de transfermarkt die niemand zag aankomen. Tim Krul verlaat Ajax en verdedigt de rest van het seizoen het doel van AZ, dat de keeper huurt van Newcastle United.

Krul gaat bij AZ weer laten zien wie Krul is

"Zo gek kan voetbal lopen", reageert de hoofdpersoon zelf ook verbaasd, amper bijgekomen van een retourtje Engeland. "Maar na mijn lange blessure wil ik gewoon weer laten zien wie Tim Krul is. AZ geeft mij die kans."

Concurrentie Rochet

De 28-jarige Krul was al in Engeland om een contract te tekenen bij Watford, dat uitkomt in de Premier League. Maar tijdens de medische keuring hing AZ-trainer John van den Brom aan de lijn. "AZ was toch het duidelijkst en gaf het meeste vertrouwen. En toen ik het programma van AZ bekeek dacht ik: hoe mooi is het om daar nu te beginnen."

In Alkmaar moet Krul de concurrentiestrijd aangaan met Sergio Rochet. De Uruguayaan ging afgelopen weekend tegen Vitesse - niet voor het eerst dit seizoen - opzichtig in de fout. De keeper hoopt zaterdagavond al in actie te komen in de thuiswedstrijd tegen PSV.

"Deze transfer betekent niet dat ik elke wedstrijd in de basis zal staan. Ik zal vanaf het eerste moment moeten laten zien dat ik weer helemaal terug ben. Maar bij AZ gaven ze wel te kennen dat ze in mij geloven", klinkt Krul zelfverzekerd.

Tim Krul tijdens zijn succesvolle periode bij Newcastle United ANP

Nederlands elftal

Bij Ajax kwam Krul niet aan spelen toe in het eerste elftal. Hij kwam in de zomer geblesseerd aan in Amsterdam. Na Krul's revalidatie zag trainer Peter Bosz geen reden om de sterk spelende André Onana te passeren.

Krul hoopt zich bij AZ ook weer in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal. "Dat was ook de insteek afgelopen zomer, toen ik naar Ajax vertrok. Ik kijk echt uit naar mijn periode bij AZ. Er komen mooie wedstrijden aan."

STER reclame