Optreden van Dany Lademacher's Wild Romance ANP

Xandra Brood, de weduwe van Herman Brood, heeft een schikking getroffen met de band Dany Lademacher's Wild Romance. Ze was naar de rechter gestapt omdat ze wilde dat de band per direct stopte met het gebruik van de naam en het logo. De groep mag de naam nu blijven gebruiken, maar betaalt daar wel een bedrag voor.

Wild Romance was vanaf 1976 de begeleidingsband van Herman Brood. Ze traden op als Herman Brood & His Wild Romance tot aan zijn dood in 2001. Een band met een paar oud-leden van Wild Romance, onder wie gitarist Dany Lademacher, treedt nu op als Dany Lademacher's Wild Romance.

Xandra Brood heeft alle rechten op het werk van Herman Brood geërfd toen hij stierf. Volgens haar heeft Herman Brood het logo van de band gemaakt en mag dat niet zomaar zonder haar toestemming gebruikt worden. 

Nina Hagen

De leden van Dany Lademacher's Wild Romance waren eerder van mening dat die toestemming niet nodig was. Niet Herman Brood, maar de drummer heeft het logo van Wild Romance volgens hen gemaakt. 

De rechter hoefde vandaag niet te oordelen in de zaak. De twee partijen hebben onderling een schikking getroffen. De band mag de naam vijf jaar lang gebruiken in ruil voor een bedrag. Om hoeveel geld het gaat, is niet duidelijk. De band mag daarnaast ook Nina Hagen's Wild Romance heten, als Nina komt optreden. 

STER reclame