In 2015 rende er een wolf door een woonwijk in het Groningse Kolham Oguz Acioz

In Duitsland lopen naar schatting meer dan vijfhonderd wolven rond, blijkt uit cijfers van een Duitse jachtvereniging. Vooral in de deelstaat Nedersaksen heeft het dier de afgelopen jaren veel terrein gewonnen.

De wolf was vanaf het midden van de negentiende eeuw volgens persbureau DPA lange tijd uitgestorven in Duitsland. Sinds begin jaren negentig zou het dier bezig zijn aan een opmars vanuit het oosten. In december 2015 telden natuurorganisaties ongeveer 400 wolven.

Husky

Dat er nu meer dan 500 wolven zijn in Duitsland, is volgens Leo Linnartz van Wolven in Nederland niet zo opmerkelijk. Vorig jaar was al bekend dat er zeker ruim 450 van de dieren in het land rondliepen.

Ook in Nederland zijn de laatste jaren zo nu en dan wolven gezien. De laatste officiële melding kwam volgens Linnartz uit Beuningen, waar in september vorig jaar een wolf rondliep. Er liep ook een tijdje een wolf rond in Drenthe en Groningen.

Linnartz krijgt geregeld van mensen te horen dat ze denken een wolf te hebben gezien. Vaak zonder foto. "Als we wel foto's krijgen zijn het vaak honden die erg op wolven lijken, zoals husky's." 

STER reclame