David Neres Campos EPA

De opvolger van Anwar El Ghazi in de Amsterdam Arena is David Neres, die voor 12 miljoen werd overgenomen van São Paulo. Zijn transfersom kan op basis van variabelen nog oplopen tot 15 miljoen euro.

De 21-jarige El Ghazi tekende eerder op de dag een contract bij het Franse Lille. 

Het was al bekend dat El Ghazi aasde op een vertrek. Hij werd door trainer Peter Bosz afgelopen weekeinde al buiten de selectie gehouden. De tweevoudig international stond nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax. 

Met de overgang zou acht miljoen euro gemoeid zijn. 

Lille presenteert El Ghazi op zijn website Lille OSC

El Ghazi's opvolger heet voluit David Neres Campos. De Braziliaanse vleugelaanvaller komt naar Amsterdam als hij klaar is met het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder 20 jaar. 

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: "Neres is een speler die we al een tijdje willen hebben. Hij is één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. Hij is een rechtsbuiten die ook op de linkerflank kan spelen, dat is wat we nodig hebben."

"Hij is nog maar 19 jaar en hij zal hier moeten wennen", gaat Overmars verder. "Maar ik ga ervan uit dat we dit seizoen al plezier aan hem gaan beleven. Het is bekend dat we niet ruim in de buitenspelers zitten en we hebben nog veel belangrijke wedstrijden voor de boeg. Daarom ben ik blij dat hij binnenkort al hier in Amsterdam is en niet pas in de zomer."

STER reclame