Khalid Sinouh, Thijs Zonneveld en Tjerk Bogtstra
NOS VoetbalAangepast

'Feyenoord compleet, Ajax en PSV op jacht naar buitenspeler'

Zaakwaarnemers maken overuren en voor voetbaldirecteuren geldt dit als een van de twee spannendste dagen in het jaar. Komen er nog last-minute-deals? En bij wie van de drie titelkandidaten in de eredivisie is versterking wenselijk? In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken wordt onder meer vooruitgekeken op de slotdag van de winterse transfermarkt.

De verwachting is dat het in Rotterdam relatief stil zal blijven. Er hoeft niets uit, maar ook niets in. "Feyenoord is de enige club die niets nodig heeft", vindt Khalid Sinouh. "Dat is misschien wel hun 'key' naar het kampioenschap. Wat mij betreft is Feyenoord completer dan die andere clubs."

Ajax nam al afscheid van Nemanja Gudelj (Tianjin Teda) en Riechedly Bazoer (Wolfsburg). De verwachting is dat Anwar El Ghazi (Lille) zich dinsdag nog bij dat rijtje voegt. Aan technisch directeur Marc Overmars de taak om op de laatste dag nog een deal te sluiten, vindt Thijs Zonneveld.

'Feyenoord is completer dan PSV en Ajax'

"Je kunt wel zeggen: we gaan het hele seizoen verder met Justin Kluivert, maar die jongen begint pas net aan zijn officiële carrière. Dat lijkt me wel heel dunnetjes", zegt de wielerjournalist.

PSV wacht gespannen op een mogelijk telefoontje uit Rusland. Zenit Sint-Petersburg heeft serieuze interesse getoond in Davy Pröpper. In Eindhoven hebben ze het eerste bod afgeslagen. De aanvallers Luciano Narsingh (Swansea City) en Florian Jozefzoon (Brentford) vertrokken al naar Engeland.

Sinouh denkt dat ook PSV op dat vlak nog aan de bak moet. "Zij hebben directe versterking nodig, want op de flanken hebben ze niets. Als Luuk de Jong één ding kan, dan is het koppen. Maar dan moet hij wel vanaf de flanken de ballen krijgen."

'In het wielrennen wint niet altijd de sterkste'

Ook de tranen van Mathieu van der Poel, na het mislopen van goud op de WK veldrijden in Luxemburg, geven aanleiding tot napraten. De Nederlandse favoriet reed in totaal vier keer lek en moest het daardoor afleggen tegen zijn Belgische rivaal Wout van Aert, die slechts één keer werd getroffen door een platte band.

"In het wielrennen wint niet altijd de sterkste. De beste heeft nu gewonnen", zegt Zonneveld. De keuze voor het type band is cruciaal gebleken. "Van Aert heeft gekozen voor andere banden, met een andere bandendruk, waardoor hij minder makkelijk door de bochten ging. Dat gaf hem ook wel weer een nadeel ten opzichte van Van der Poel."

De titelstrijd werd dus beslist op materiaal en niet op kracht of stuurmanskunst. Dat had Zonneveld liever anders gezien. "In de allerkleinste crossen reden ze elkaar dit seizoen in de hekken om maar te winnen. Het WK is de belangrijkste wedstrijd van de winter. Dat het op deze manier werd beslist, is wel een anticlimax."

Het bandengeheim van wereldkampioen Van Aert

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl