Reuters / NOS

Goedemorgen, de dag begint plaatselijk met veel regen. 's Middags wordt het vaker droog, maar het blijft bewolkt. De temperatuur schommelt overdag rond de zeven graden. Morgen wordt het ook bewolkt, maar er valt minder regen dan vandaag.

Zeker zes doden na aanslag op moskee in Quebec

Bij een aanslag op een moskee in de Canadese stad Quebec zijn minstens zes mensen omgekomen. Schutters namen de moskee onder vuur tijdens het avondgebed. De premier van Canada spreekt van een terroristische aanslag op moslims. 

Aanslag op moskee in Quebec: meerdere doden

Secretaresse van nazi-kopstuk Goebbels overleden

De voormalig secretaresse van nazi-kopstuk Joseph Goebbels, Brunhilde Pomsel, is overleden. Pomsel werkte tot het einde van het naziregime als secretaresse, stenograaf en typist voor de Duitse minister van Propaganda.

Brunhilde Pomsel, bij de presentatie van haar biografie A German life, vorige zomer AFP

'Drie jongens vervolgd in Tilburgse sextingzaak'

Het OM vervolgt drie jongens vanwege betrokkenheid bij een sextingzaak op scholen in Tilburg. De verdachten zijn 16 en 17 jaar oud. Een jaar geleden bleek dat er tientallen pikante foto's van minderjarige meisjes van het Vakcollege in Tilburg rondgingen op Instagram.

ANP

TU Delft wint Hyperloop-wedstrijd

Studenten van de TU Delft zijn eerste geworden in de finale van Elon Musks Hyperlooprace. De capsule kreeg de eerste prijs voor best overal design and performance. De Hyperloop is een soort trein die met zo'n 1000 kilometer per uur door een bijna vacuüm tunnel schiet.

Trump vergelijkt inreisverbod met maatregel van Obama

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat zijn tijdelijke immigratiestop voor zeven moslimlanden ongeveer hetzelfde is als wat president Obama deed in 2011. Toen werden voor een half jaar visumaanvragen geweigerd voor vluchtelingen uit Irak.

Verder vandaag...

In Suriname wordt het Decembermoorden-proces hervat. In de zaak die al meer dan negen jaar duurt, staan 24 verdachten terecht voor de executies in 1982 van vijftien tegenstanders van het toenmalige militaire bewind. Desi Bouterse is hoofdverdachte in de zaak en gebruikt zijn macht als president om het proces stop te zetten.

Het UWV komt met de Arbeidsmarktprognose voor 2017. Daarin wordt een beeld geschetst van de verwachte ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het gaat onder meer over de werkgelegenheid, de vacaturemarkt en de WW-uitkeringen. Dit was de Arbeidsmarktprognose van 2016.

Fijne dag!

STER reclame