Eljero Elia viert zijn doelpunt tegen NEC met een dansje
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord spoelt bekerdomper weg met simpele zege op NEC

Na PSV en Ajax is het ook Feyenoord gelukt om dit weekend de drie punten te pakken. In eigen huis wonnen de Rotterdammers met 4-0 van een onmachtig NEC en herstelden zich daarmee van de doordeweekse bekeruitschakeling bij Vitesse. De voorsprong op achtervolger Ajax is weer vijf punten.

In de openingsfase kwam Feyenoord met de schrik vrij toen doelman Brad Jones een volley van Mohamed Rayhi onschadelijk maakte. Vervolgens nam de koploper het heft in handen en kwamen er kansen.

NEC-doelman Joris Delle moest ingrijpen toen een voorzet van Eljero Elia onderweg van gedachten veranderde en Nicolai Jørgensen zag een stijlvolle omhaal mislukken, waarna de bal voor de voeten van Jan-Arie van der Heijden caramboleerde, maar diens schot werd gekraakt.

Goals voor rust

Na een half uur schoot Steven Berghuis Feyenoord op 1-0 uit een voorzet van Elia, die kort voor rust een vloeiende combinatie bekroonde met de 2-0.

  • ANP Pro Shots
    Steven Berghuis knalt de openingstreffer binnen
  • ANP Pro Shots
    Jordan Larsson (l) in duel met Miquel Nelom
  • ANP Pro Shots
    Henrik Larsson en Giovanni van Bronckhorst in de spelerstunnel van De Kuip

Zonder de met hamstringklachten kampende Elia begon Feyenoord aan de tweede helft, waarin het Rotterdamse overwicht voortduurde en de Nijmegenaren alleen bij tijd en wijle een speldenprikje konden uitdelen. Jens Toornstra was dicht bij de 3-0, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Applaus voor Larsson

Een kwartier voor tijd werd NEC'er Jordan Larsson naar de kant gehaald. Dat gebeurde onder luid applaus van de Rotterdamse aanhang en onder toeziend oog van zijn vader, voormalig Feyenoorder Henrik Larsson, die een avond logeert bij zijn oud-ploeggenoot Giovanni van Bronckhorst.

Het slotakkoord was aan Jørgensen. De Deense topschutter stond sinds 11 december droog, maar kon vlak voor tijd twee keer simpel binnentikken en staat nu op veertien competitietreffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl