Taxironselaars op Schiphol NOS

Het duurt zeker nog tot en met donderdag voordat de taxironselaars op Schiphol weg moeten zijn. Dan dient een kort geding dat chauffeurs hebben aangespannen tegen een besluit van burgemeester Weterings van Haarlemmermeer. Hij wil ronselaars op de luchthaven weren. 

Eigenlijk wilde de gemeente de ronselaars morgen al weg hebben, maar vanwege het kort geding is de maatregel uitgesteld. 

Boete

Het besluit van de burgemeester houdt in dat er zes maanden lang op Schiphol alleen taxibedrijven mogen rijden die daar een vergunning voor hebben. Ronselaars die toch doorgaan, kunnen een hoge boete krijgen. 

Vorig jaar waren op Schiphol veel van die taxironselaars actief. Ze proberen passagiers tussen de terminals en de officiële taxistandplaats aan te spreken. Vaak vragen ze veel geld voor hun ritten. Vooral buitenlandse reizigers zijn daar het slachtoffer van.

Bovendien pikken de ronselaars klanten af van de officiële taxibedrijven die vaak veel geld hebben betaald voor een vergunning om op Schiphol te mogen rijden. 

Hinderen

Dat de regel morgen nog niet ingaat, betekent niet dat de ronselaars de komende dagen kunnen doen wat ze willen, benadrukt een woordvoerder van de gemeente. Ronselen mag namelijk niet. "Als ze mensen hinderen, kan er gewoon worden opgetreden."

STER reclame