Gonzalo Higuaín en Mario Mandžukic

Juventus loopt uit op belagers Roma en Napoli

Juventus heeft in Italië prima zaken gedaan. De koploper van de Serie A won gemakkelijk bij Sassuolo (2-0) en zag AS Roma, de eerste belager, verliezen bij Sampdoria (3-2) en Napoli, de nummer drie, met 1-1 thuis gelijkspelen tegen Palermo.

Juve had de klus voor rust al geklaard. Gonzalo Higuain liep een strakke voorzet van Alex Sandro tegen de touwen en de Argentijn gaf na een half uur de voorzet, waaruit Sami Khedira de 2-0 binnen prikte.

Roma verspeelt twee keer voorsprong

Roma nam in Genua twee keer de leiding via Bruno Peres en Edin Dzeko. De Belg Dennis Praet maakte voor het eerst gelijk voor Sampdoria.

Kevin Strootman en Francesco Totti

Halverwege de tweede helft maakte Patrik Schik van dichtbij de 2-2, waarna Luis Muriel met een verwoestende vrije trap van zo'n 20 meter Roma, met Kevin Strootman, de das omdeed.

Napoli kan gelijkkomen met Roma

Napoli liet de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met Roma. Dries Mertens voorkwam na een vroege goal van Ilja Nestorovski een nederlaag: 1-1.

Napoli staat zes punten achter op Juventus en op Roma twee.