Lars van der Haar tijdens WK in Zolder (2016)
NOS WielrennenAangepast

WK-outsider Van der Haar: qua vermogen kom ik tekort

Hij wordt genoemd als de enige veldrijder die Wout van Aert of Mathieu van der Poel vandaag van de wereldtitel zou kunnen houden. Zelf ziet Lars van der Haar dat anders: " Ik ben goed, maar niet op het niveau waarop ik had willen koersen op dit moment. Tegen een goede Van Aert en Van der Poel zal ik het sowieso afleggen."

Van der Haar: theoretisch leg ik het af tegen Van Aert en Van der Poel

Dat Van der Haar tot de outsiders gerekend wordt in het Luxemburgse Bieles, mag een wonder heten. Net hersteld van een hamstringblessure scheurde hij in november een spier in zijn bovenbeen. "Ik heb nooit kunnen trainen, zoals ik had willen trainen. Kort en explosief is mijn talent. Dat kan ik altijd. Maar qua vermogen kom ik tekort."

Kampioenschapsrenner

In zijn voordeel spreekt wel dat de Woudenberger een echte kampioenschapsrenner is. Vorig jaar werd hij tweede bij de WK veldrijden. Dat was zijn derde podiumplaats in de laatste vier edities.

"Twee keer derde, één keer tweede. Dan mag nu die eerste wel. Maar dat zal dit jaar niet zijn, denk ik." En dan, met een knipoog: "Dat is voor volgend jaar, Valkenburg!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl