Het Parkstad Limburg Stadion viert feest
NOS VoetbalAangepast

'Succeswens Korotajev aan Roda JC heeft geholpen'

Het was een memorabele week voor Roda JC Kerkrade. De Zwitserse zakenman Aleksej Korotajev bracht financieel de helpende hand door mede-eigenaar van de club te worden en op het veld boekten de Limburgers zaterdag een zeldzame 4-0 zege op Excelsior.

De openingsgoal van Dani Schahin was het eerste eredivisiedoelpunt van Roda na 509 minuten doelpuntloze minuten. En met de uiteindelijke vier goals kwam Roda tot de helft van de productie van de voorgaande negentien wedstrijden.

Paulissen pakt zijn 'laatste kans'

Clubman Mitchel Paulissen stond voor het eerst sinds eind oktober in de basis en bekroonde zijn startplek met twee doelpunten. "We hadden dit echt nodig", zei de 23-jarige Limburger na afloop. "Ik heb de degradatie meegemaakt (in 2014, red.) en dat was eens, maar nooit meer."

Met alleen al drie aankopen op vrijdag en mogelijk meer aanwinsten in het verschiet erkende Paulissen dat hij deze wedstrijd ook persoonlijk nodig had. "Als je lang niet in de basis speelt en er komen op één dag drie nieuwe spelers, hoef je niet slim te zijn om te weten dat dit een laatste kans is."

Anastasiou: hebben versterking nodig

"Er is veel gebeurd deze week en er was veel onrust binnen de spelersgroep", zei ook trainer Yannis Anastasiou. De Griek liet weten dat er meer nieuwe spelers zullen volgen. Never change a winning team gaat na de 4-0 zege waarschijnlijk niet op in Kerkrade. "We hebben versterking nodig", aldus Anastasiou.

Staf en spelersgroep maakten vrijdag via een Skype-verbinding kennis met Korotajev. "Hij kwam rustig en normaal over", zei Paulissen. "Hij wenste ons succes en ik kan wel zeggen dat dat heeft geholpen. We zullen verder wel zien."

Roda-directeur Collard: enorm goed nieuws

Algemeen directeur Wim Collard van Roda verwacht geen Haagse Wang Hui-taferelen in Kerkrade. "Niemand kan 100 procent zekerheid geven, maar de wijze waarop de andere partij acteert geeft veel vertrouwen. Hij (Korotajev, red.) heeft geen economisch belang, maar is gewoon een sportliefhebber."

De Landgraafse ondernemer Frits Schrouff, die de club eind 2015 kocht, blijft de grootste aandeelhouder van Roda JC, maar volgens Collard was de financiële injectie van Korotajev broodnodig. "We wisten dat er nieuwe investeerders moesten komen om betaald voetbal in Kerkrade te houden. Dit is enorm goed nieuws."

De fans blijven sceptisch over de ontwikkelingen binnen de club en lieten zaterdag met spandoeken hun ongenoegen blijken over het beleid van de directie, van Collard en technisch directeur Ton Caanen.

Spandoek bij Roda tegen Wim Collard en Tom Caanen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl