Justin Hoogma baalt na de 1-2 tegen PSV
NOS VoetbalAangepast

Heracles weer niet beloond: typisch 2017

Voor de derde keer in 2017 staat Heracles Almelo met lege handen. "Heel vervelend", drukt trainer John Stegeman het voorzichtig uit. Want ook al heette de tegenstander zaterdag PSV, "dit puntverlies was onnodig".

Heracles begon voortvarend aan het duel. Dat moest ook PSV-trainer Phillip Cocu na afloop toegeven. "Ik ben niet tevreden over de eerste helft. De credits gaan naar Heracles. Ze hebben met heel veel lef en durf onder onze druk uitgespeeld."

De thuisploeg kreeg zelfs een strafschop, zij het ietwat makkelijk gegeven. Samuel Armenteros miste echter. Een primeur voor de spits.

Het duurde tot de vijftigste minuut voordat er gescoord werd. Bart Ramselaar opende de score namens de Eindhovense ploeg. Maar Heracles gaf zich niet gewonnen. De ploeg bleef goed spelen en een kwartier voor tijd maakte Armenteros zijn misser meer dan goed met een prachtige volley: 1-1.

Dat PSV toch nog aan het langste eind trok was zuur voor de Tukkers. Vooral de manier waarop; een schot van Davy Pröpper veranderde van richting en liet doelman Bram Castro kansloos.

"Ik heb er weinig woorden voor", reageert Armenteros. "Het lijkt wel typisch 2017. We spelen echt mooi voetbal soms. En dan is het echt zonde dat het niet beloond wordt met een punt."

Stegeman: onnodig puntverlies

Twaalfde plaats

Ook een week eerder tegen FC Twente leverde een goede tweede helft geen punt(en) op. En zo zakte Heracles op de ranglijst naar de twaalfde plaats. De ploegen op de nacompetitieplekken hebben slechts vier punten minder.

Maar Stegeman weigert het somber in te zien. "Ik heb grote fases gezien waarin we uitstekend hebben gespeeld. We hebben hier onnodig puntverlies geleden. Maar ik ben content met de manier waarop we voetballen. Ben ervan overtuigd dat als we zo doorgaan, de punten wel komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl