NOS SchaatsenAangepast

Kunstrijder Fernández pakt vijfde Europese titel op rij

Vijfde Europese titel op rij voor Fernández

Kunstrijder Javier Fernández heeft in Ostrava voor de vijfde keer op rij de Europese titel veroverd. De tweevoudig wereldkampioen was met 294,94 punten een klasse apart. Hij leidde na de korte kür al riant en kreeg ook de hoogste score voor zijn vrije kür, ondanks een harde val bij een viervoudige salchow.

De 25-jarige Spanjaard reed zijn korte kür op het door Paco de Lucia en Placido Domingo vertolkte Malaguena en zijn vrije kür op muziek van Elvis Presley.

Maxim Kovtoen stond net als in 2015 (zilver) en 2016 (brons) op het podium. De Rus werd met 266,80 tweede, voor zijn landgenoot Michail Koljadai (250,18), die voor het eerst een EK-medaille won.

Derde EK-goud op rij voor Frans ijsdanspaar Papadakis/Cizeron

IJsdansers Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron werden voor de derde keer in successie Europees kampioen. De Fransen (derde na de korte dans) pakten goud door hun vrije dans op muziek van Nest, Gavilan en Arnalds.

Met hun totaalscore van 189,67 punten bleven de 21-jarige Papadakis en de 22-jarige Cizeron onder hun persoonlijk record (194,46), waarmee ze vorig jaar voor het tweede jaar op rij de wereldtitel veroverden.

Het zilver ging net als op de vorige twee EK's naar het Italiaanse tweetal Anna Cappellini en Luca Lanotte, dat in 2014 EK- en WK-goud won. Jekaterina Bobrova en Dmitri Soloviev uit Rusland,die in 2013 goud wonnen, pakten net als vorig jaar brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl