• ANP Pro Shots
    Roda viert de 4-0
  • ANP / NOS
    Roda JC

Roda JC heeft z'n tweede zege van het seizoen geboekt en zijn eerste treffers gemaakt sinds 27 november. Door de 4-0 thuiszege op Excelsior, dat eerder ook in Rotterdam was verslagen, deed Roda de rode lantaarn over aan Go Ahead Eagles.

Excelsior werd snel een tiental doordat Jurgen Mattheij rood kreeg wegens het vloeren van de doorgebroken Mitchel Paulissen. Direct daarna kwam Roda uit een ingestudeerde vrije trap op 1-0. Na 509 doelpuntloze minuten scoorde Dani Schahin met een pegel.

Paulissen kopte op slag van rust de 2-0 in, waarna Thanasis Papazoglu en Paulissen de score na rust opvoerden. Doelman Benjamin van Leer, die eerder bijna verrast werd door een mistrap van Ard van Peppen, voorkwam de 4-1 van Jeffry Fortes.