NOS WielrennenAangepast

Nuchtere Vos na materiaalpech: daar kan ik niets aan doen

Vos: ik ben de eerste verliezer, daar kwam ik niet voor

De achtste wereldtitel van Marianne Vos was dichtbij, heel dichtbij. Maar het is zilver geworden en dat komt met name door materiaalpech. "Dit was niet helemaal waar ik voor kwam. Het is een medaille, maar ik ben de eerste verliezer", concludeerde een teleurgestelde Vos.

De 29-jarige Brabantse lag alleen aan de leiding en had zo'n tien seconden voorsprong toen haar ketting in de laatste ronde eraf ging en vastliep. "Normaal is dat nog niet zo'n ramp en dan leg je hem er weer op, maar ik moest nu echt van de fiets en stilstaan."

Vos zag de Belgische Sanne Cant langszij komen. "Ik kon nog net aanpikken. Maar ik had wel een serieuze inspanning moeten doen om weg te komen, dus ik had niet veel meer over. Op het laatste stuk zette ze goed aan en daar kon ik niet meer tegenop."

Materiaalpech in slotronde kost Vos de wereldtitel

De 26-jarige Cant kwam als eerste op het asfalt, ging vanaf kop de sprint aan en pakte haar eerste wereldtitel. "Ik weet ook wel dat zij er hard voor heeft gewerkt, maar ik had hem graag gepakt", erkent Vos.

"Aan die ketting kan ik niets aan doen, dat is balen. Normaal gesproken mag je zo'n voorsprong niet weggeven, maar dat gebeurt zo wel. Ik had ook weer een voorsprong door een valpartij, dus dat hoort erbij."

En dus rest er voor Vos niets anders dan de zilveren medaille. "Ik ga nu een tijdje balen. Op naar de volgende dan maar."

Balende Brand

Achter Cant en Vos verloor Lucinda Brand de sprint om het brons. "Eigenlijk mag je op je eerste WK niet ontevreden zijn met een vierde plaats, maar ik kwam voor een medaille."

Balende Brand: hier zat een medaille in

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl