Serena verslaat Venus en pakt 23ste grandslamtitel

EPA

Serena Williams heeft voor de zevende keer de titel veroverd op de Australian Open. In Melbourne versloeg de 35-jarige Amerikaanse (2) haar één jaar oudere zus Venus (13) met 6-4, 6-4. Ze is met 23 grandslamtitels nu alleen recordhoudster.

Serena, die veertien jaar geleden ook al Venus tegenover zich vond in de finale (en won) brak Venus in de openingsgame, maar leverde zelf ook direct haar opslag in.

Furieuze backhands

Er volgden nog twee breaks, waarna Venus bij 3-3 Serena in het zadel hielp met een dubbele fout. Serena kwam op 30-30 en met twee furieuze backhands nam ze een voorschot op de setwinst. Bij 5-4 haalde de Amerikaanse de set ook overtuigend binnen op eigen opslag, mede dankzij twee aces.

Serena verslaat Venus en pakt 23ste grandslamtitel

In het vervolg van de 28ste Sister Act speelde Serena ongedwongener en met meer finesse. Bij 1-1 kreeg ze al drie breakpoints, die Venus op grootse wijze wegwerkte met ijzersterk baselinespel. 

Maar net als in het eerste set moest ze zich bij een 3-3 stand gewonnen geven. Na enkele schitterende slagenwisselingen plaatste Serena de eerste break. En met die break besliste ze het negende duel met Venus in een grandslamfinale voor de zevende keer in haar voordeel.

1/3Venus Williams in actie EPA
2/3Serena en Venus Williams gebroederlijk naast elkaar voor aanvang van de finale EPA
3/3Serena Williams balt haar vuist tijdens de finale van de Australian Open EPA

Serena laat Graf achter zich

Serena was al mederecordhoudster met 22 grandslamtitels, maar laat de Duitse Steffi Graf nu achter zich. Margaret Court staat op 24 titels, maar 13 daarvan behaalde ze in de amateurtijd.

Met haar zege lost Williams de Duitse Angelique Kerber weer af als nummer een van de wereldranglijst.