ANP

ADO Den Haag is voor dit seizoen uit de financiële zorgen. De eredivisionist heeft van de Chinese eigenaar United Vansen (UVS) de toegezegde 2,5 miljoen euro ontvangen. Vorige week werd al een half miljoen overgemaakt, deze week volgde de rest. 

De vraag is nu wel hoe de gezamenlijke toekomst van ADO en UVS eruitziet. Wang Hui, voorzitter van de directie van UVS, liet in een persbericht een positief statement achter. "We kunnen niet wachten om de volgende stap te zetten in het proces om van ADO Den Haag een gezonde en stabiele club te maken op de lange termijn", aldus Wang.

Manders: gaan toekomst bespreken

Algemeen directeur Mattijs Manders van ADO toonde zich in een persbericht opgelucht dat het bedrijf van Wang Hui zijn verplichtingen is nagekomen, maar liet in het midden hoe hij toekomstige samenwerking ziet. "We gaan nu de toekomst van ADO Den Haag bespreken."

Vooralsnog blijft Wang geschorst als voorzitter van de raad van commissarissen en blijven de aandelen in handen van onafhankelijk beheerder Job van der Have, zoals de Ondernemingskamer in december bepaalde

Aandeelhouder Wang Hui in maart 2016 bij het stadion van ADO Den Haag ANP

De nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen, Ben Knüppe, bleef voorzichtig:  "Hoewel het geld binnen is, moet er nog veel werk verricht worden voordat alle problemen bij ADO Den Haag echt voorbij zijn." 

Petrovic is blij

Manders liet doorschemeren dat hij een deel van de financiële injectie misschien kan gebruiken in de transferperiode, die volgende week wordt gesloten. Op het veld werd het nieuws met blijdschap ontvangen door trainer Zeljko Petrovic. 

"Dit is geweldig nieuws voor de club", zei de coach." Het geeft rust dat ze elkaar weer gevonden hebben en dat het traject op een normale manier wordt voortgezet."

Ook Petrovic hoopt dat een deel van het ontvangen geld kan worden gebruikt voor versterkingen. "Iedereen weet dat we een spits en een middenvelder nodig hebben."

Begin januari oordeelde de rechtbank dat United Vansen het geld moest overmaken naar de voetbalclub. Het gaat om een deel van het bedrag dat de twee partijen overeengekomen waren in augustus 2015. Volgens de rechtbank is United Vansen daarna tekortgeschoten in de uitvoering van de overeenkomst.

STER reclame