Ook succescoach Veurink assistent bij Oranjevrouwen

time icon Aangepast

Voormalig FC Twente-trainer Arjan Veurink wordt per 1 februari toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal voor vrouwen. Hij wordt assistent van bondscoach Sarina Wiegman, die ook al Foppe de Haan naast zich heeft.

Arjan Veurink viert de titel in de BeNe League met FC Twente in 2013. ANP

De 30-jarige Veurink nam afgelopen zomer afscheid als trainer en technisch manager van de vrouwen van FC Twente. Onder zijn leiding werd FC Twente vier keer landskampioen, won het twee keer de BeNe League en legde het een keer beslag op de KNVB-beker.

De afgelopen maanden werkte Veurink als manager bij SciSports, een bedrijf dat voetbalclubs voorziet van en adviseert over data-analyse. Tot 1 juli zal Veurink zijn rol als assistent combineren met deze functie.

Logische keus

Bondscoach Sarina Wiegman noemt Veurink "een uitstekende toevoeging" in aanloop naar de EK in eigen land. "Hij is zeer ervaren in het (vrouwen)voetbal en ik heb hem leren kennen als een ambitieuze en gedreven trainer. Onze technische staf is hiermee compleet en we gaan met veel vertrouwen op weg naar het EK."

"Sarina gaf bij haar aanstelling aan graag Arjan Veurink in haar staf op te willen nemen", verklaart technisch directeur Hans van Breukelen op de website van de KNVB. "Ook in mijn ogen, met zijn palmares in het vrouwenvoetbal, een heel logische keus."

STER Reclame