Adnane Tighadouini maakte de 2-0 voor Vitesse

Vitesse schakelt bekerhouder Feyenoord uit

Feyenoord maakt geen kans meer op het winnen van de dubbel. De bekerhouder én koploper in de eredivisie verloor in de kwartfinales van de KNVB-beker met 2-0 bij Vitesse.

Het duel in de Gelredome kwam langzaam op gang. Voor rust viel er weinig meer te beleven dan een kleine mogelijkheid voor Nicolai Jørgensen. De Deense aanvaller schoot na een vrije trap van Jens Toornstra vanuit de draai echter in het zijnet. Ondanks het gebrek aan kansen, was het wel spannend.

Vitesse beslist duel in zes minuten

In de tweede helft nam Vitesse snel de leiding. Guram Kashia stond bij een hoekschop van Adnane Tighadouini helemaal vrij. De Georgische aanvoerder van de thuisploeg, afgelopen week tegen FC Groningen nog in de rust gewisseld, kopte knap binnen.

Zes minuten na de 1-0 gooide Vitesse het duel op slot. Na een subtiel passje van Milot Rashica maaide Nathan half tegen de bal, waarna Ricky van Wolfswinkel op doelman Brad Jones stuitte. De rebound was wel besteed aan Tighadouini.

Feyenoord probeerde nog wel iets aan die achterstand te doen, maar de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ontbeerde de power voor een slotoffensief. Vitesse was via een vrije trap van Lewis Baker nog het dichtste bij een treffer, maar zijn inzet belandde op de paal.