NOS Nieuws

Limburgse spookrijder crasht in Duitsland

Een 47-jarige spookrijder uit Limburg heeft waarschijnlijk met opzet een dodelijk ongeluk veroorzaakt in Duitsland. De Duitse justitie vermoedt dat hij zelfmoord wilde plegen. Dat zegt een woordvoerder van de Duitse justitie tegen 1Limburg.

Frontale botsing

De spookrijder reed afgelopen vrijdag in tegengestelde richting over de Duitse A4 bij Düren toen het misging. De Limburger knalde met hoge snelheid frontaal op een vrachtwagen en twee andere auto's. Daarbij kwam een 76-jarige automobilist om het leven. Een passagier liep ernstige verwondingen op.

Ook de spookrijder raakte zwaargewond. Hij ligt in een Duits ziekenhuis en is door zijn ernstige letsel nog niet aanspreekbaar.

Brief

Na het horror-ongeval zoals de Duitse media het noemen, was de A4 urenlang afgesloten. Toen agenten het wrak van de auto van de spookrijder doorzochten vonden ze een brief. "Uit de inhoud van die brief concluderen we dat de man waarschijnlijk met opzet tegen het verkeer in is gereden", zegt een woordvoerder van het parket in Aken.

Uit welke plaats de spookrijder komt wil de Duitse justitie niet zeggen. Bronnen hebben tegen 1Limburg gezegd dat het om een inwoner van Nuth gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl