NOS Nieuws

Schietpartij waarbij Salah Abdeslam ontkwam nagespeeld

In het Brusselse Vorst is vandaag de schietpartij gereconstrueerd waarbij Salah Abdeslam wist te ontkomen aan de politie.

Op 15 maart vorig jaar werd een anti-terreureenheid beschoten tijdens een huiszoeking. De agenten deden onderzoek naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Toen zij het huis binnenkwamen werden zij direct onder vuur genomen. Drie agenten raakten bij de actie gewond.

In het vuurgevecht dat volgde werd de 35-jarige Algerijnse terreurverdachte Mohamed Belkaid gedood. Hij werd ervan verdacht te hebben geholpen bij de aanslagen in Parijs.

Vingerafdrukken

Achteraf bleek dat Abdeslam ook aanwezig was in het appartement en aan de politie ontglipt was. Zijn vingerafdrukken werden gevonden op een glas. Een andere terreurverdachte, Sofiane Ayari, was ook in appartement.

Drie dagen later werden Abdeslam en Ayari alsnog opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek.

Een rechter had wegens het onderzoek van het federaal parket om de reconstructie gevraagd. Abdeslam was er niet bij aanwezig. Ayari was er met zijn advocaat wel bij. Het federaal parket laat weten dat de reconstructie zonder bijzondere incidenten is verlopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl