Cambuur schakelt Utrecht uit na strafschoppen

Cambuur heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. De ploeg rekende woensdagavond na strafschoppen af met FC Utrecht. Ramon Leeuwin, Willem Janssen en Kristoffer Peterson misten vanaf elf meter voor FC Utrecht. De Friese ploeg schaart zich voor het eerst in de clubhistorie bij de laatste vier van het bekertoernooi.

Na negentig minuten was de stand 2-2. FC Utrecht was in een aardige eerste helft door Leeuwin (kopbal) op 1-0 gekomen. Na de rust ontbrandde het duel.

De Friezen kwamen via Erik Bakker (penalty) op 1-1. Het werd 1-2, toen Sebastièn Haller de eigen paal trof en Martijn Barto uit de rebound raak kopte.

• NOS
    Feest bij SC Cambuur na de bekerzege op FC Utrecht
  • NOS
    Kristoffer Peterson baalt na zijn gemiste strafschop
    Spelers van Cambuur vieren de treffer in Utrecht

Primeur

FC Utrecht kwam pas in de slotminuut op gelijke hoogte door Giovanni Troupée. Daarvoor had scheidsrechter Pol van Boekel opzien gebaard door een strafschop te geven, maar kort daarop zijn beslissing terug te draaien na het zien van videobeelden - een primeur.

In de verlenging miste Utrecht een paar enorme kansen, waarna SC Cambuur in een zenuwslopende penaltyreeks toesloeg. Een ronde eerder schakelde Cambuur al verrassend Ajax uit.

Tweede keer strafschoppen

Dinsdag plaatste Sparta zich al voor de halve finales van de KNVB-beker na een lange strafschoppenserie bij Volendam.