NOS NieuwsAangepast

Leger maakt een einde aan gevechten in hotel in Somalië

In een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn bij gevechten tussen islamitische terroristen en militairen zeker 28 mensen om het leven gekomen. Vier terroristen zouden zijn gedood.

Strijders van al-Shabaab bestormden vanmorgen het hotel Dayah, nadat ze eerst voor de ingang een autobom hadden laten ontploffen. In het hotel verbleven tientallen mensen, onder wie een aantal parlementsleden.

Overlevenden beschreven de chaos in het hotel, waar gasten zich verborgen onder het bed en anderen uit het raam sprongen van het drie verdiepingen tellende hotel.

  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters

In de afgelopen tijd is al-Shabaab verdreven uit grote delen van het land, maar ondergronds is de strijd verdergegaan. Eerder deze maand ontplofte er een bom in een restaurant. Daarbij kwamen drie mensen om. Een zelfmoordterrorist liet een voertuig ontploffen bij het vliegveld van Mogadishu, ook daar kwamen zeker drie mensen om.

De aanslagen frustreren de pogingen om het land na tientallen jaren van chaos opnieuw op te bouwen. De presidentsverkiezingen zijn vanwege de onrust al een aantal malen uitgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl