Sparta Rotterdam is doorgedrongen tot de halve finales van de KNVB-beker. In een meeslepende penaltyreeks werd FC Volendam met 6-5 aan de kant gezet. In de verlenging was het 1-1 geworden.

Na een levendig half uur zonder kansen, kwam Volendam plots bijna op 1-0. Een schot van Joey Veerman kwam op de binnenkant van de paal. De thuisploeg had na de rust lange tijd een overwicht. Het leverde niet meer op dan een voorzet van Kees Kwakman die op de lat kwam.

Twee goals in verlenging

In de verlenging leek Thomas Verhaar het duel te beslissen met een rake knal (0-1), maar even later had Bert Steltenpool van dichtbij succes: 1-1.

Thomas Verhaar heeft de 1-0 gemaakt Pro Shots

Sparta had bij de strafschoppen de zenuwen iets beter in bedwang, maar miste wel de eerste. Volendam ging vervolgens twee keer achter elkaar de mist in.

Mart Dijkstra had Sparta toen al naar de laatste vier kunnen schieten, maar hij faalde. Na een misser van Rihairo Meulens (en een redding van Roy Kortsmit) sloeg Sherel Floranus wel toe.

Geheim

"Onze trainer Alex Pastoor bereidt ons altijd supergoed voor. Ook nu weer. Wat hij precies heeft gedaan, ga ik niet vertellen. Misschien hebben we de volgende keer weer penalty's", zei doelman Kortsmit geheimzinnig.

Sparta-doelman pakt één penalty: de beslissende

Kwakman durfde geen strafschop te nemen

Statistieken Volendam-Sparta

STER reclame