Pompeo (L) werd beëdigd door vicepresident Pence
NOS NieuwsAangepast

Mike Pompeo beëdigd als nieuwe baas CIA

Mike Pompeo is in Washington benoemd tot nieuwe directeur van de CIA. In de senaat waren 66 leden voor zijn benoeming en 32 tegen. De tegenstemmers waren merendeels Democraten. De 53-jarige Pompeo werd na de stemming beëdigd door vicepresident Pence.

Opvallend is dat Pompeo het op verschillende punten niet eens is met president Donald Trump. Die zei eerder dat de Amerikanen weer waterboarding moeten gebruiken tegen terreurverdachten, maar Pompeo wil daar niet aan meewerken. Ook zijn Trump en Pompeo het niet eens over Rusland. Trump wil de banden met Poetin aanhalen, maar Pompeo ziet de Russische president juist als een bedreiging.

Mike Pompeo beëdigd als nieuwe baas CIA

Pompeo krijgt als hoogste baas van de CIA ook te maken met het conflict tussen Trump en de veiligheidsdiensten. Trump haalde meerdere keren hard uit naar de CIA en de federale politiedienst FBI, met name nadat er een rapport was uitgelekt over een onderzoek van de diensten naar de banden van Trump met het Kremlin.

Na een bezoek zaterdag aan het hoofdkwartier van de CIA overlaadde Trump de inlichtingendienst met lof. "Ik sta 1000 procent achter jullie", zei de nieuwe president.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl