Thalita de Jong kan haar wereldtitel veldrijden niet verdedigen NOS

Veldrijdster De Jong kan wereldtitel niet verdedigen

time icon Aangepast

Veldrijdster Thalita de Jong kan als gevolg van haar val in de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide haar wereldtitel zaterdag in het Luxemburgse Bieles niet verdedigen.

Bondscoach Gerben de Knegt had De Jong, die bij haar val op de harde grond haar knie blesseerde, nog wel geselecteerd. Na een scan bleek het rijden van het WK onhaalbaar: De Jong heeft een spierscheuring in haar bovenbeen en daarmee is het crossseizoen voor haar vroegtijdig ten einde.

Geëmotioneerd hoorde de wereldkampioene het oordeel van de dokter aan. "Ik ging hier toch naartoe met de hoop op een beetje goed nieuws. Dat het misschien een verrekking was of alleen een kneuzing", aldus De Jong. "Het voelde vanochtend bij het opstaan ook wel beter. Nu moet er toch een streep door."

Het is nog onduidelijk of De Knegt een vervangster voor De Jong zal oproepen. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Slecht nieuws van de dokter: geen WK voor De Jong

WK-selectie vrouwen: Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Marianne Vos en Lucinda Brand.

WK-selectie mannen: Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Stan Godrie, David van der Poel en Lars Boom.

STER Reclame