Thalita de Jong tijdens de NK veldrijden eerder dit jaar ANP

Thalita de Jong is ondanks haar val bij de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide opgenomen in de selectie voor de wereldkampioenschappen veldrijden in Luxemburg.

De regerend wereldkampioene raakte zondag bij de veldrit in Noord-Brabant geblesseerd. Onderzoek in het ziekenhuis wees maandagochtend uit dat er een klein scheurtje zit in haar knie. Later op de dag ondergaat De Jong nog een extra MRI-scan, maar de kans dat ze op tijd fit zal zijn voor de WK lijkt klein.

"Ze reist mee naar Luxemburg. We hopen dat ze kan starten, maar de beslissing daarover nemen we pas aan het einde van de week en laten we afhangen van hoe zij zich voelt", zegt bondscoach Gerben de Knegt.

Vos wint in Hoogerheide, De Jong valt uit

In de mannenselectie heeft De Knegt een plek ingeruimd voor Lars Boom. De renner van Lotto-Jumbo focust zich deze winter nadrukkelijk op de cross, hoewel hij de veldrit in Hoogerheide afgelopen weekend aan zich voorbij liet gaan.

De keuze voor Boom komt niet overeen met de selectiecriteria van de Koninklijke Nederlandse Wielerbond (KNWU). Daarin staat dat een renner ten minste twee keer top-16 in het wereldbekerseizoen moet finishen om in aanmerking te komen voor het WK-ticket.

Boom voldoet daar met een enkel een elfde plaats in Heusden-Zolder niet aan. De bondscoach is echter vrij om af te wijken van die criteria.

Lars Boom in Heusden-Zolder ANP

De WK wordt zaterdag 28 en zondag 29 januari gehouden in het Luxemburgse Bieles. De wedstrijden worden rechtstreeks uitgezonden op NPO 1 en NOS.nl.

Volledige selectie

VrouwenMannen
Sophie de BoerMathieu van der Poel
Thalita de JongLars van der Haar
Maud KaptheijnsCorne van Kessel
Marianne VosDavid van der Poel
Lucinda BrandStan Godrie
Lars Boom

STER reclame