NOS NieuwsAangepast

Boodschappen doen in Tilburg doet maffialid de das om

In Tilburg is afgelopen weekend een internationaal gezochte drugsdealer aangehouden. Dat gebeurde op verzoek van de Italiaanse autoriteiten. De 38-jarige man is volgens de Italiaanse justitie lid van de maffia.

De man wordt al bijna een jaar gezocht voor misdrijven waar een maximale gevangenisstraf van 24 jaar op staat. Hij zou leiding geven aan een criminele organisatie die op Sardinië in cocaïne en xtc handelt. De man zou ook een koper met een achterstallige betaling hebben bedreigd om de sleutel van zijn huis af te staan.

Boodschappen

De 38-jarige heeft zowel de Nederlandse als de Italiaanse nationaliteit en is opgespoord door het speciale politieteam FASTNL. Dat houdt zich bezig met de opsporing en aanhouding van gezochte personen in binnen- en buitenland. De verdachte werd zaterdag aangehouden nadat hij zijn schuiladres had verlaten om boodschappen te doen. Hij wordt naar verwachting binnenkort uitgeleverd aan Italië.

Een maand geleden werd er in Utrecht ook een lid van de maffia opgepakt. In Italië staat voor hem een gevangenisstraf open van 5,5 jaar voor drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl