AFP
NOS NieuwsAangepast

Verkrachting van Zweedse vrouw live op Facebook

In Zweden is een 30-jarige vrouw vermoedelijk urenlang verkracht door drie mannen. Het misbruik was live te volgen via een stream op Facebook. De politie heeft de drie mannen, die tussen de 18 en 24 jaar oud zijn, gearresteerd.

De mannen en de vrouw waren volgens correspondent Rolien Créton op een feestje. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of het slachtoffer daadwerkelijk is verkracht. De vrouw zou niet helemaal bij bewustzijn zijn geweest.

Het misbruik werd live gestreamd via een besloten Facebookgroep, waar zo'n duizend mensen lid van zijn. De stream werd door zo'n tweehonderd mensen bekeken. De meesten dachten dat het om een slechte grap ging.

Later kregen kijkers door dat het echt was en verschenen er commentaren waarin de daders werd gevraagd om te stoppen. Een aantal kijkers waarschuwde de politie.

Politie vraagt meer beelden

De politie viel daarna een appartement in de stad Uppsala binnen en kon de mannen arresteren. Ook de arrestatie was live te zien op Facebook. Daarna werd de camera uitgezet.

Op een persconferentie heeft de politie mensen gevraagd om beeldmateriaal. Een deel van de beelden van het incident heeft de politie wel in bezit, maar het belangrijkste deel niet, zei een woordvoerder.

Volgens Créton is in Zweden een discussie op gang gekomen rond de vraag of het filmen van een verkrachting strafbaar moet worden. De wet is op dat punt onduidelijk.

Eerder deze maand werd de mishandeling van een zwakbegaafde jongen in Chicago live op Facebook gezet. De jongen werd 48 uur vastgehouden in een woning. Hij werd onder meer geslagen en bedreigd met een mes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl