Milos Raonic
NOS SportAangepast

Krajicek ziet Raonic inzinking te boven komen: nog drie duels te gaan

Richard Krajicek en zijn pupil Milos Raonic zijn nog altijd in de race voor de titel bij de Australian Open. De als derde geplaatste Canadees bereikte met een zwaarbevochten zege (7-6 (6), 3-6, 6-4, 6-1) op Roberto Bautista de kwartfinales, in navolging van Grigor Dimitrov en David Goffin.

Raonic voelde zich afgelopen week ziekjes en zat ook tegen Bautista niet lekker in zijn vel: scheldpartijen en met rackets gooien zien we niet vaak bij de Canadees, maar zijn frustraties waren begrijpelijk.

Hij belandde te vaak in een lange rally met de Spanjaard, terwijl Krajicek hem juist meer aan het net wil zien om het spel van de tegenstander te ontregelen.

In de eerste set had Raonic zes breakpoints voor een 4-0 voorsprong, belandde toch in een tiebreak, kwam daarin met 5-1 achter, maar trok toch nog aan het langste eind. Vervolgens brak hij Bautista direct in de tweede set, maar viel daarna ver terug.

De derde set was beslissend. Op 4-4 overleefde Raonic drie breakpoints en een game later brak hij de Spanjaard, die daarna gezien was. "Het zag er even niet goed uit, maar ik leef nog en voel me geweldig", zei Raonic na afloop met een cynisch lachje. Volgende horde: Rafael Nadal of Gael Monfils.

Dimitrov sloopt Djokovic-beul

Na zijn winst op Novak Djokovic leek Denis Istomin in de vierde ronde van de Australian Open even op weg naar een nieuwe sensatie, maar Grigor Dimitrov versperde hem de weg. De als vijftiende geplaatste Bulgaar won met 2-6, 7-6 (2), 6-2, 6-1 en treft in de kwartfinales Goffin.

Grigor Dimitrov en Denis Istomin

Istomin begon voortvarend. Het eerste punt van de wedstrijd was weergaloos, ging over 36 slagen en werd gewonnen door de Oezbeek. Hij hield zijn hoge niveau twee sets lang vol, maar mede door een opspelende beenblessure kon hij het hoge tempo van Dimitrov steeds minder goed bijbenen.

Na het verlies van de tiebreak was de Oezbeek geen partij meer voor de Bulgaar.

Denis Istomin kan niet meer

Voor het eerst in tweeënhalf jaar staat Dimitrov weer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. In 2014 haalde hij op Wimbledon de halve finales en in Melbourne de kwartfinales.

Goffin 'loopt' wanhopige Thiem eruit

Zijn volgende tegenstander wordt de als elfde geplaatste Belg Goffin, die met Dominic Thiem, het achtste reekshoofd, afrekende: 5-7, 7-6 (4), 6-2, 6-2. Bijna twee sets lang leek er maar een winnaar mogelijk. Thiem domineerde het spel en Goffin moest zijn best doen om aan te klampen.

  • AFP
    David Goffin
  • AFP
    De frustraties lopen hoog op bij Dominic Thiem

Langzamerhand namen de afzwaaiers echter de overhand bij de Oostenrijker. Bovendien leek hij wanhopig te worden van het enorme loopvermogen van zijn opponent.

Het tij keerde, maar het lukte Thiem niet z'n spel aan te passen. Hij bleef in kanonskogels volharden. Maar als die al binnen de lijnen belandden, kreeg hij ze net zo hard weer terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl