Serena Williams
NOS SportAangepast

Wisselvallige Williams wint en wacht nu clash met Konta

Serena Williams heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als tweede geplaatste Amerikaanse was met 7-5, 6-3 Barbora Strýcová de baas.

De wisselvallig spelende Williams had aanvankelijk haar handen vol aan de als zestiende geplaatste Tsjechische. Strýcová vocht voor wat ze waard was en wist de opslag van de zesvoudig kampioene in de eerste set drie keer te breken. Williams maakte die wel steeds meteen weer goed.

Liefst zeven setpunten werkte Strýcová weg, maar op het achtste sloeg Williams ietwat fortuinlijk toe met een afzwaaier. En ook in het vervolg bleef de Tsjechische goed weerstand bieden. De topfavoriet in Melbourne gaf de partij echter niet meer uit handen.

Konta in grootse vorm

Williams zal het in de kwartfinales tegen Johanna Konta vast nog lastiger krijgen. De als negende geplaatste Engelse, die nog geen set verloor, liet ook tegen Jekaterina Makarova haar grootse vorm zien: 6-1, 6-4.

Johanna Konta

De Russin en de Britse troffen elkaar vorig jaar ook al in de vierde ronde en toen won Konta uiteindelijk met 8-6 in de derde set. Ditmaal had Makarova in de eerste set geen schijn van kans tegen Konta, die vrijwel foutloos speelde.

In de tweede set wist Makarova beter tegenstand te bieden en kwam ze zelfs op 4-1. De 26-jarige Britse won echter vijf games op rij en treft nu Williams voor het eerst in haar leven.

Derde dertiger

Na Venus en Serena Williams bereikte Mirjana Lucic-Baroni als derde dertiger de laatste acht. De 34-jarige Kroatische won met 6-4, 6-2 van Jennifer Brady.

Mirjana Lucic-Baroni

De 21-jarige Amerikaanse speelde pas haar tweede grandslamtoernooi en zal ongetwijfeld verguld zijn met een cheque van ruim 150.000 euro. Toch zal ze met gemengde gevoelens op haar nederlaag terugkijken. Zeker in de eerste set kreeg ze volop kansen. De vijf breekpunten bleven echter onbenut.

Lucic-Baroni staat voor het eerst sinds 1999 weer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. In dat jaar haalde ze als jong talent de halve finales op het gras van Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl