Blijdschap bij de spelers van PSV na de ontsnapping tegen sc Heerenveen

PSV zwijnt met zege in slotfase tegen Heerenveen

PSV is ontsnapt aan kostbaar puntenverlies in de strijd om de titel. In Eindhoven keek de ploeg vlak voor tijd nog tegen een 3-2 achterstand aan tegen sc Heerenveen, maar door goals van Marco van Ginkel en Héctor Moreno won PSV alsnog: 4-3.

In een prachtig duel zette Reza Ghoochannejhad de bezoekers binnen vijf minuten op 0-1. De afronding van de spits was fraai, maar het voorbereidende werk van Sam Larsson was zowaar van nog grotere schoonheid. Hij speelde twee man uit, om de bal vervolgens over de PSV-verdediging te lobben en Ghoochannejhad vrij te spelen.

PSV herstelde nog voor rust de schade met twee kopballen. Davy Pröpper profiteerde van een misser van doelman Erwin Mulder, Gastón Pereiro knikte even later de 2-1 binnen.

• ANP Pro Shots
    Reza Ghoochannejhad viert zijn openingstreffer in Eindhoven
    Doelman Erwin Mulder zit mis en Davy Pröpper kan binnenkoppen
    Gastón Pereiro baalt na het missen van een strafschop bij een 2-2 stand
    Real Madrid-huurling Martin Ødegaard mocht in de tweede helft invallen

PSV leek na rust de baas, maar met een knal uit de draai maakte Ghoochannejhad gelijk. De thuisploeg gaf ruimte weg en er kwamen kansen over en weer.

Mulder maakte zijn fout goed door een kwartier voor tijd een penalty van Pereiro te stoppen, waarna Ghoochannejhad de Friezen weer op voorsprong zette. Met het hoofd tekende hij voor zijn derde doelpunt van de avond.

Ontsnapping

De titelaspiraties van PSV leken in de koelkast te kunnen, maar de Eindhovenaren rechtten alsnog de rug. Op aangeven van invaller Siem de Jong maakte Marco van Ginkel gelijk in de 89ste minuut, waarna Moreno een minuut later met zijn bovenbeen de 4-3 voor zijn rekening nam.

Door de late zege blijft PSV in het spoor van koploper Feyenoord en nummer twee Ajax, die ook hun wedstrijden wonnen. De ploeg van Phillip Cocu staat acht punten achter de Rotterdammers en drie achter Ajax.