AFP
NOS Nieuws

China sluit meer dan 100 golfbanen om land en water te sparen

De Chinese regering heeft bijna 130 golfclubs in het land opgedragen geheel of gedeeltelijk te sluiten. De sommaties maken deel uit van een campagne tegen illegale golfbanen, die al langer loopt.

Sinds 2004 mogen in China officieel geen nieuwe golfbanen meer worden aangelegd, omdat de banen ten koste gaan van schaars bebouwbaar land en de waterreserves; golfbanen vergen enorme hoeveelheden water.

Ondanks het verbod van Peking is de aanleg de laatste jaren gewoon doorgegaan. Door de stijgende welvaart is er veel vraag naar golfbanen in China

Van de 683 banen die er in China zijn, worden er nu 111 permanent gesloten. Naast deze sluitingen moeten 18 golfbanen een deel van hun terrein sluiten. 47 andere worden verplicht de bouw te staken. Sinds 2011 worden de regels rond golfbanen in het land strenger gehandhaafd.

Verboden

Golf is lange tijd een populaire sport geweest onder Chinese ambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders. Sinds 2015 verbiedt de Communistische Partij haar 85 miljoen leden om golf te spelen. Volgens de Communistische partij is golf een "domein van corruptie".

Oud-leider van de Volksrepubliek China en voormalig voorzitter van de Communistische Partij Mao Zedong verbood inwoners van China eerder de "miljonairs-sport", zoals hij golf noemde, te spelen. Na zijn dood in 1976 werd golf opnieuw populair in China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl