NOS SchaatsenAangepast

Nationale titel brengt Ronald Mulder naar WK sprint

Ronald Mulder is voor de eerste keer in zijn schaatscarrière Nederlands kampioen sprint geworden. Bij de KPN NK sprint in Heerenveen noteerde de 30-jarige schaatser de snelste tijd op de afsluitende 1.000 meter: 1.09,14. Dat was genoeg om de eerste plaats in het klassement veilig te stellen.

NK sprint: tweede 1.000 meter (m)

Door de winst pakte Mulder ook het laatste ticket voor de WK sprint, die op 27 en 28 februari in Calgary (Canada) worden gehouden. Kai Verbij en Kjeld Nuis waren al zeker van een startbewijs voor de WK.

Jan Smeekens en Pim Schipper eindigden ook op het podium. Schipper reed een prachtige rit tegen Dai Dai Ntab en kwam na 1.09,92 over de finish. Hij klom daardoor naar de derde plaats in het eindklassement.

Smeekens noteerde 1.10,94 op de afsluitende rit en veroverde daarmee, net als in 2014, de zilveren plak in Heerenveen.

Geen Otterspeer

Hein Otterspeer, die zaterdag de eerste 1.000 meter had gewonnen, meldde zich na de tweede 500 meter af voor de slotafstand. Hij had te veel last van zijn lies. Daarmee verspeelde hij ook de kans om zich te plaatsen voor de WK.

Ook regerend olympisch kampioen op de 500 meter, Michel Mulder, kende een teleurstellend toernooi. Hij klokte de zevende tijd (1.10,61) op de laatste 1.000 meter en eindigde uiteindelijk als zesde in het algemeen klassement.

Verbij en Nuis ook naar WK

Dat betekent dat Verbij, Nuis en Mulder een startbewijs hebben voor de WK sprint, die op 27 en 28 februari in Calgary (Canada) worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl